Wij verhuren boten, boottrailers en buitenboordmotoren.

Meer informatie over het vaargebied Zoommeer en directe omgeving is te vinden onderaan deze pagina...


 

TE HUUR

Kajuitboot "Leisure 17" vaarbewijsvrij

Kajuitboot "Leisure 17" vaarbewijsvrij

Beschrijving Stabiele allround tourboot van 5 meter. Verken het Volkerak - Zoommeer, het Bergsche Diep of omgeving. In de kabine kunt u schuilen of zelfs overnachten. De boot is geschikt voor 2-4 personen.

Type Leisure 17 (500cm)

Huurprijs € 22,50 per uur (minimaal 4 uur) Volledige dag (09.00u-16.00u) € 127,50. Excl. brandstoftoeslag. Borg / Eigen risico €150.-

Sloep "Astra 130" vaarbewijsvrij

Sloep "Astra 130" vaarbewijsvrij

Beschrijving Leuke Italiaanse sloep van 4 meter lang voor dagrecreatie of vistocht. Ideaal voor 2 volwassenen. Ga eens voor een picknick op de Binnenschelde of verken het Bergsche Diep en de daaraan verbonden Kreekerak.

Type Astra 130 (400cm)

Huurprijs € 18,75 per uur (minimaal 4 uur). Excl. brandstoftoeslag. Borg / Eigen risico € 150,- Legitimatie verplicht.

Visboot / Recreatieboot vaarbewijsvrij

Visboot / Recreatieboot vaarbewijsvrij

Beschrijving Dit is een vaarbewijsvrije boot geschikt voor maximaal 5 personen. De boot is eenvoudig te besturen en is voorzien van een buitenboordmotor. In het kleine roefje is ruimte om je spulletjes in op te bergen. Deze boot is erg geschikt voor een dagje op of rond het Zoommeer. Gooi je anker uit en ga vissen, luieren of zwemmen in het recreatiegebied rond de Bergse Diepsluis, Ontdek een stuk van de Oosterschelde of ga op bezoek in het mooie vestingstadje Tholen.

Type Lelievlet 650cm Minimum leeftijd 16 jaar

Huurprijs € 115.- per dag (excl. brandstoftoeslag) Borg / Eigen risico € 250.- Legitimatie verplicht €200,- per weekend (excl. brandstoftoeslag)

Boottrailer 750 (500KG draagvermogen)

Boottrailer 750 (500KG draagvermogen)

Beschrijving Deze trailer kan door elk voertuig getrokken worden. De trailer is geschikt voor boten met een ronde of V-vormige romp met een lengte van maximaal 550cm. U heeft een eigen kentekenplaat (wit) nodig om aan de achterzijde van de trailer te bevestigen. Heeft u deze niet dan kunnen wij deze voor u laten maken (€15.-). Bij de trailer zitten 2 stevige spanbanden.

Type MTM 750KG Eigen gewicht 250KG Draagvermogen 500KG

Prijs €100.- per dag €175.- per weekend Borg / Eigen risico €250.- Legitimatie verplicht

Boottrailer 2500 (2000KG draagvermogen)

Boottrailer 2500 (2000KG draagvermogen)

Beschrijving Deze trailer kan enkel door een voertuig getrokken worden met een toelating van 2500KG of meer. De trailer is geschikt voor boten met een ronde of V-vormige romp met een lengte van maximaal 750cm. De trailer is voorzien van een eigen kentekenplaat. Bij de trailer zitten 2 stevige spanbanden.

Type MTM 2500KG Eigen gewicht 500KG Maximaal draaggewicht 2000KG

Prijs €140.- per dag €245.- per weekend Borg / Eigen risico €250.- Legitimatie verplichtOntdek het Zoommeer, Tholen of een stuk van Natuurpark de Oosterschelde...

Het waterrijke gebied tussen Bergen op Zoom en Tholen ligt op de grens tussen Noord-Brabant en Zeeland. Voorheen klotste hier de zoute Oosterschelde tegen de Bergse en Tholense dijken maar sinds de komst van de Oesterdam, is het Zoommeer en de omgeving gelegen achter de Bergsediepsluis een zoetwatergebied dat zich uitstekend leent voor water-recreatie.

De vaartocht begint in het hart van de industriehaven van Bergen op Zoom. Tegen de wallen van de eeuwenoude markiezenstad liggen de recreatieboten tussen de binnenvaartschepen die eveneens dagelijks in onze haven op bezoek zijn. Na 10 minuten lang gevaren te hebben maak je kennis met de Burgemeester Peterssluis. Dit kunstwerk stamt nog uit de tijd dat Bergen op Zoom te maken had met eb en vloed en voorkwam dat de haven tijdens de eb-periode droog kwam te vallen. Sinds de komst van de Bergsediepsluis wordt de sluis niet meer gesloten. Wel is er permanente bemanning overdag om de brug te openen voor de beroepsscheepsvaart en zeilboten die niet onder de brug door passen. Wacht tot de brugwachter het sein groen geeft voordat u doorvaart want de beroepsschepen met hun lengte van meer dan 100Mtr kunnen van de andere zijde invaren en hebben altijd voorrang. 

Via het Bergsche Diep kom je na het voorzichtig oversteken van het Schelde Rijn Kanaal (SRK) op het Zoommeer en het Tholensche Gat. Hier komen zelden beroepsschepen en bevindt je je tussen de andere recreatievaarders.  Het Zoommeer is een plaats waar je uren kunt dobberen, naar een hengel kunt kijken, de bootjes voorbij kunt zien varen en vooral een plaats om te genieten, van het water en van je gezelschap.

"Gooi buiten de betonning lekker je anker uit en doe wat je wilt of... doe helemaal niets!"

Lekker zwemmen in het zoute water van de Oosterschelde? Dan ga je eenvoudig via de Bergsediepsluis zoals wij hier zeggen "naar buiten" en direct achter de sluis is een strandje met uitstekend zwemwater! Hier komen de bootjes en hun bemanning met mooi weer samen en kun je tot in de late uurtjes lekker languit op je bootje of kijk je dobberend naar de ondergaande lente-, of zomerzon.


Moe van het dagje op het water? Rust uit op en leuk terrasje in het pittoreske plaatsje Tholen. Met haar vele restaurantjes dichtbij het water een prima afsluiting van een onvergetelijke dag. Bij terugkomst nog een keertje goed uitkijken bij het oversteken van het kanaal en je vaart de haven van Bergen op Zoom weer binnen als een volleerd schipper.


We ontvangen je graag in onze haven in Bergen op Zoom.


Bergsche Diep met uitzicht op het Tholensche Gat en het Zoommeer

 Zeilbootjes op het Zoommeer.                                                          

Het Zoommeer tussen Bergen op Zoom en Tholen - Genoeg moois om te ontdekken